Neipa

Nootsaeck Neipa

Aromatisch zacht bier uit de Achterhoek

Zes verschillende hopsoorten uit het Achterhoekse Zieuwent zorgen voor de aromatische smaak van deze Neipa. Dryhop en ongefilterd! Dit zorgt voor weinig bitterheid en veel smaak. Niet alleen voor op het terras maar ook aan tafel een fijne vriend. Ongefilterd!

Over Nootsaeck Neipa

Zacht, aromatisch met een frisse afdronk

Dee NEwe England IPA is zoals het hoort.  Barstensvol citrus aroma’s , licht bitter en heel vol en moutig van smaak. Zes verschillende hopsoorten geven een complex maar toegankelijk aroma.

Door het dry-hoppen worden de meest aromatische hopsoorten niet meegekookt ( waardoor er aroma’s verdampen ) maar tijdens het gisten enkele weken in het gistende bier gelegd. Tot aan het bottelen blijven de aroma’s zo maximaal aanwezig.

De Neipa is ongefilterd, een licht troebel bier dat nog meer smaakt geeft.

V2_Nootsaeck_Neipa_glas

Boordevol lokale ingredienten

uit de Achterhoek

Zoals van al onze bieren komen de ingredienten van dit bier uit de Achterhoek.  Onze vrienden van Hogelnelst hop in Zieuwent plukken de hopbloemen zorgvuldig van het veld. De mouten komen uit ‘t Woold in Winterswijk en zijn op de vloer gemout.  Dit maakt het bier werkelijk uniek en zeer ambachtelijk in alle productiefases.

Subtiel en licht

Op de tong

Zwaarte

Ingredienten: water, gerstemout, hop en gist
Alcohol: 6,5%
Energie: 55 cal per 100 gr
EBC: 11
IBU: 28

Ideale temperatuur:  8-10 graden Celsius

Achterhoeks neipa bier